Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголошує про проведення другого тренінгу Польової школи фермера «Управління та реконструкція полезахисних лісових смуг». Захід присвячений підбору видів дерев і кущів в різних природно-кліматичних зонах і ґрунтово-гідрологічних умовах для створення полезахисних лісових смуг. Тренінг складатиметься з теоретичної та практичної частин.
Теоретична частина заходу проходитиме онлайн у форматі вебінару 28 жовтня з 14:30 по 17:00, за участі провідних науковців галузі, експертів ФАО та фермерів, що ознайомлять аудиторію із результатами напрацювань щодо підбору дерев і кущів у різних природно-кліматичних зонах і ґрунтово-гідрологічнихумовах для створення лісосмуг. Зокрема буде розглянуто підбір медоносів та біоенергетичних культур, а також можливості державної підтримки щодо компенсації витрат на закладання лісосмуг.
Захід транслюватиметься на сайті та YouTube каналі Укрінформу.
Програма заходу:
- державної підтримки щодо компенсації витрат на закладення лісосмуг. Денис Паламарчук, Директор департаменту аграрної політики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
- створення та утримання ПЛС. Принципи вибору дерев і кущів для створення полезахисних лісових смуг у різних природно-кліматичних зонах і ґрунтово-гідрологічних умовах. Наталя Висоцька, експертка ФАО, кандидатка с.-г. наук, заступниця директора з наукових питань Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г. М. Висоцького» (УкрНДІЛГА).
- використання плодових дерев та медоносів у лісосмугах. Як забезпечити запилення культур та при цьому отримати 500 кілограмів меду з 1 га полезахисних лісосмуг. Олександр Синюк, голова правління Громадське об’єднання «Земля Таврії».
- та особливості вирощування багаторічних енергетичних рослин в Україні. Перспективи вирощування в лісосмугах. Олександра Трибой – старша консультантка НТЦ «Біомаса».
Модератор:
Павло Арданов, польовий офіцер ФАО у Київській області.
Дата та час проведення теоретичної частини заходу: 28 жовтня 2020 року, 14:30-17:00
Реєстрація: http://bit.ly/FAO-FFS2
Захід транслюватиметься на сайті та YouTube каналі Укрінформу за посиланням: https://youtu.be/M4frBiF8DRw
Практична частина тренінгу пройде 3 листопада з 10:30 по 15:00 на базі фермерського господарства «Колос» (Київська область, Білоцерківський та Сквирський райони), яке поділиться досвідом інвентаризації та лісовпорядкування лісосмуги, та Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України, де буде продемонстровано поля біоенергетичних культур.
Програма заходу:
- плантацій біоенергетичних культур Білоцерківської дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України. Микола Роїк, Директор Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН.
- лісосмуг у контексті зміни клімату. Наталя Висоцька, експертка ФАО, кандидат с.-г. наук, заступнипниця директора з наукових питань УкрНДІЛГА.
- із системою полезахисних лісових смуг та досвідом проведення інвентаризації земельної ділянки під лісосмуги та лісовпорядкування агрофірми «Колос» Пустоварівської ОТГ. Леонід Центило, директор ТОВ «Агрофірма «Колос»; Наталія Ключник, виконавча директорка Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація сільських, селищних рад та об’єднаних громад України».
- інвазійні види рослин впливають на агроландшафти. Наталя Висоцька, експертка ФАО, кандидатка с.-г. наук, заступниця директора з наукових питань УкрНДІЛГА.
- дерева та кущі, доцільні для культивування в полезахисних лісосмугах. Наталя Висоцька, експертка ФАО, кандидатка с.-г. наук, заступниця директора з наукових питань УкрНДІЛГА.
Журналістам та редакторам:
Запити на фотографії, аудіо- та відеоматеріали направляйте за адресою FAO-newsroom@fao.org, або телефонуйте: (+39) 06 570 53625.
Онлайн-інструменти
Фотографії також доступні на акаунті FAOnews у Flickr Служба новин ФАО RSS-канал прес-релізів ФАО ФАО в Твітері @FAOUkraine
Офіс ФАО в Україні | вул. Еспланадна, 20, Київ, Україна | (+38) 093 738 0730 | www.fao.org/europe/
Служба новин ФАО
Фото: Павло Арданов/ФАО